Med anledning av Coronaviruset och dess smittspridning inför Solporten en del restriktioner samtidigt som vi ber om din hjälp.

Först och främst vill vi tydliggöra att vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd och riktlinjer och anser att det är viktigt att inte vare sig förstora eller förminska rådande omständigheter.

Solporten rekommenderar dig som har ett ärende med oss att i första hand använda telefon, e-post eller ’Mina sidor’.

Vi löser för stunden enbart fel i lägenhet som är akut, ex såsom vattenläckage, elfel, fel på vitvaror, de flesta låsfel eller andra allvarliga fel som kan drabba dig, grannar, besökande eller fastigheten.

Vi kommer också att ställa ett antal kontrollfrågor om du behöver vår hjälp;

Är du/ni sjuka? Har du befunnit dig i riskområden de senaste 14 dagarna? Om du varit sjuk, är du med god marginal frisk nu? Är du äldre eller av någon annan anledning finner dig inom riskzonen för att drabbas extra hårt av coronavirus undviker vi gärna att besöka dig för din egen skull.

Om vi måste utföra ett arbete eller besiktning/visning i din lägenhet så önskar vi att du antingen lämnar nycklar i nyckeltuben och lämnar lägenheten alternativt ber vi dig hålla distans till oss som besöker dig.

Såväl före som efter utfört arbete inne i lägenheter handspritar vi våra händer. Vi använder också handskar så långt det är möjligt och vi undviker vi att skaka hand med dig, allt för att minska risken för smittspridning.

Tänk på att vi besöker många hem och att vi tillsammans har ett gemensamt intresse i denna fråga där vi kan göra skillnad för alla.

OBS, alla besök till Solportens kontor måste på förhand bokas, även om du bara ska hämta/lämna nycklar!

Hälsningar från oss på Solporten!